Er rijden geen treinen tussen Turnhout-Herentals door een brand op de Gierlebaan Tielen. 'In Tielen was rond 14.35u een brandje ontstaan door een gescheurde bovenleiding. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er vielen geen gewonden.

Omdat hierdoor geen treinen meer konden passeren tussen Turnhout en Herentals, werden er vervangbussen ingelegd', meldt de NMBS.

Update 16.30u : er rijden opnieuw treinen tussen Tielen en Herentals.

Een werktrein kwam ter plaatse om de bovenleiding te herstellen.

'Vermoedelijk heeft door de kortsluiting aan de bovenleiding een vogelnest, die zich in de buurt bevond, vuur gevat', zegt Frédéric Petit van Infrabel. Nadat deze in de berm viel heeft het gras aan de berm ook even vuur gevat. Tijdens het incident kwam brandweer zone Taxandria ter plaatse, zij hadden de situatie snel onder controle.

'Momenteel zijn medewerkers van Infrabel met een werktrein de bovenleiding aan het repareren, maar dit zal even tijd in beslag nemen', weet Petit. 'Sinds 18.20u is er weer treinverkeer mogelijk van en naar Turnhout. Tijdens de avondspits hebben passagiers dus nog even gebruik moeten maken van de vervangbussen tussen Tielen en Turnhout.'

Mark Jaspers / Nnieuws.